coaching

spirituele coaching

Iets over mijzelf:

 Sinds 2011 ben ik begonnen met Spirituele Coaching.
Zolang ik mij kan herinneren benader ik de wereld om mij heen vanuit  een open belangstelling en vooral in het doen en laten van mijn medemens.
Door de interactie tussen mij en de wereld, met name de natuur  en mijn medemens, heb ik het leven ervaren als een vanuit nature ontstaand  diepgaand  zelfonderzoek, van waaruit  ik mijzelf nu uitdruk in het leven.
Het zoeken naar het innerlijke ‘ik’ kan voor veel mensen veel ongemak en frustraties geven.
Wij kunnen zelfs onze weg een beetje kwijt zijn voor een bepaalde tijd.
Daardoor heb ik het initiatief  genomen om coaching te geven. In combinatie met de Zelf-kennis, samengaand in contact met mijn mede mens heb ik een dynamische ontspannen communicatieve coachingvorm ontwikkeld.
Van hieruit is een dynamisch methode ontstaan die facetten van Mindfullness, zelfhypnose, lichamelijke yoga en meditatieoefeningen inhoudt.

Naast coaching en het geven van yoga- en meditatieles, maak ik ook tekeningen. Bekijk mijn tekeningen op de pagina Kunst.

Hoe gaan we te werk en met welke middelen:

Kort gezegd werk ik niet volgens vooraf bepaalde methoden, maar meer vanuit de afstemming, vanuit de verbinding in het Nu-moment. Intuïtief zal dan de juiste methodiek zich aandienen en deze ter plekke worden toegepast, afgestemd op de persoon, eigenschappen en kwaliteiten.

Alles wat zich Nu voordoet heeft een verbinding met gisteren en de dag van morgen.

We werken met de meest recente gebeurtenissen en koppelen dit zonodig terug naar het verleden. Het heden bevat alle informatie over het waarom je vastgelopen bent en waarom je reageert in bepaalde situaties.
Er zullen o.a. yoga- en meditatieoefeningen gedaan worden en indien nodig een  merkaba-healing.
Verdere ondersteuning kan met o.a. voetreflexmassage en bachdruppels eventueel uitgebreid kunnen worden.

Het aanspreken van eigen verantwoordelijkheid en zelfhelende krachten:

Dit is het fundamentele uitgangspunt vanwaaruit we de coaching aangaan.
De achterliggende motivatie is gegrond in het idee om uiteindelijk jezelf te helen d.m.v. eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van denken,voelen en handelen.
Door inzicht en opnieuw ervaren van gevoelens die eventueel bevroren of weggestopt liggen in het onderbewuste kan d.m.v. het bevrijden van blokkades het resultaat zijn. Men kan hierdoor weer in zijn/haar natuurlijke staat terugkomen.

De idee van afhankelijkheid  van ‘wonderdokters’ wordt door  deze manier van werken ontkracht. En wordt de bron van eigen kracht [her]ontdekt, ervaren en gebruikt in het dagelijks leven.